1) Duration of Placement Batch Online training?

Ans: From 24-06-2019 to 09-08-2019.

2) Duration of Placement Batch Offline training?

Ans: From 24-06-2019 to 16-07-2019.

3) I am interested in ELEATION’s ANSYS / ELEATION’s Hyperworks

training only. So is it possible that I enrol for ELEATION’s ANSYS / ELEATION’s Hyperworks training in the Placement Offline / online batch? Ans: Yes, you can do only training for either course.

4) I have already completed / attending ELEATION’s ANSYS / ELEATION’s Hyperworks Online / Offline batch, so now is it that I will have to again enrol for ELEATION’s ANSYS and ELEATION’s Hyperworks Online / Offline batch? Will I be eligible to go through ELEATION’s Placement in this way?

Ans: You will have to register and pay only for the course which you will start newly and you can attend the Placement batch for the course you have already attended, without any fees. Yes, you will be eligible to go through ELEATION’s Placement.

5) What is the fees I will have to pay if I join training only for ELEATION’s ANSYS / ELEATION’s Hyperworks Online / Offline course?

Ans: You will have to pay Rs.6000/- as the fees if you want to join either of the course.

6) Will we get the Ansys Software setup and Hyperworks Software Setup?

Ans: Yes, we will share the setup once the training is started, so make sure to carry a pendrive of atleast 8gb. Incase you have joined for ELEATION’s Ansys / Hyperworks online classes then we will send you the link in order to download the license software of ANSYS and Hyperworks.

7) If I want to enroll for ELEATION’s ANSYS / ELEATION’s Hyperworks training only, from when should we attend?

Ans: a) ELEATION’s ANSYS Offline starts on – 24-06-2019 from 10am to 4pm. b) ELEATION’s ANSYS Online starts on – 24-06-2019 from 6pm to 8pm. c) ELEATION’s Hyperworks Offline – 03-07-2019 from 10am to 4pm. d) ELEATION’s Hyperworks Online – 15-07-2019 from 6pm to 8pm. Be in touch with ELEATION Team in order to get the live updates 2days before ELEATION’s Hyperworks Online / Offline batch start date arrives in order to avoid the further inconvenience.

8) How will we receive the Theory documents / Homework Files / Projects?

Ans: Once the training is started, we will send you an Invite for Google Classroom via which we will share all the Theory documents / Homework Files / Projects.

9) What if in case I am absent due to important reasons for some day during the training period?

Ans: We will upload recorded sessions of ELEATION’s ANSYS and ELEATION’s Hyperworks training in the Google classroom which you can access in case of your absence or for revision.

10) After training what will be the schedule of the tests?

Ans: Will be updated during the Training duration.

11) If I fail in 1st round i.e., Online Technical Test, will I get a second chance? When?

Ans: Yes, you can again attend the test. We will announce the date for this via mail once finalised.

12) Do I have to come to ELEATION’s Office in Pune for the placement process?

Ans: No, you can attend the test from your place. We will share the Placement test link with you via mail 1 day in advance to the Placement Test. The link will be deactivated at this time. We will activate the link on Placement Test Date so that you can attend the Test.

13) Placement Test will be of how many marks and what will be the qualifying criteria?

Ans: Placement test will be of 120 marks and qualifying criteria will be minimum 100 marks.

14) What will be the duration of Placement Test?

Ans: 1 Hour.

15) Test will include questions from?

Ans: a) CAE. b) ANSYS and HYPERWORKS. c) Finite Element Method / Finite Element Analysis.

16) What are the rounds in ELEATION’s Placement Process?

Ans: 1st Round : Technical Online Test. 2nd Round : Technical Interview. 3rd : Tool Test.

17) What is the CTC offered after I get placed in ELEATION?

Ans: 2.4 Lakhs per annum.

18) What will be the job profile?

Ans: You will be hired as a CAE Project Engineer where you will be working on the Simulation of components using CAE software’s.

19) Will I get a certificate for the course?

Ans: Yes, you will receive ELEATION’s training certificate after the course is completed.

20) Can I do internship with ELEATION after the training is completed?

Ans: Yes, you can do Internship with ELEATION after the training where you will have to solve an Industrial problem statement which we will assign to you within the deadlines assigned.

21) Will I get an Internship certificate?

Ans: Yes, you will get an Internship certificate if you have solved the Internship Problem Statement satisfactorily.

22) Can I use ELEATION’s Internship project as my college Mini project / Major Project?

Ans: Yes, we allow you to use the ELEATION’s Internship project as college Mini project / Major Project.

23) Can I work on multiple problem statements during Internship?

Ans: Yes, you can work on multiple problem statements on after the other, provided that the results for previous problem statement is submitted successfully.

24) I want to join ELEATION’s ANSYS / ELEATION’s Hyperworks Online / Offline course and want to do Internship with ELEATION. So is it possible?

Ans: Yes, you can do the training and Internship. You will receive certificate for training and Internship.